Indonéz stílusú lakás

Álomház
2016 május 17.
Stúdiólakások Pest szívében
2019 július 5.

INDONÉZ STÍLUSÚ LAKÁS

Az indonéz stílusú lakáshoz készült első montázs. A trópusi fából készült burkolatok, bútorok, a rattan lámpák kiegészítők melegségét jól ellensúlyozza a türkizzöld szín textiliákon, falszíneken. Érdemes sok örökzöld növényt is betenni az enteriőrbe.
Helyszín:

Budapest 18.kerület

Dátum:

2019. nyár-ősz


Ez a montázs sokkal natúrabb lett. A bézs, a nyers fehér hűsíti a teakfából készült bútorok, parketta, rattan kiegészítők melegségét. Érdemes természetes textiliákat használni - a len a legjobb választás. Praktikus a kevert len, ugyanis nem fog gyűrődni a függöny.
Föld- vagy fűszerszíneket is alkalmazhatunk az indonéz stílus esetén. Curry sárga, kurkuma narancs, paprika piros, rózsabors, zöldbors... ezek a minőségek tovább élénkítik a meleg fa árnyalatát. Tele van életszeretettel ez az összeállítás.
Az indonéz trópusi őserdők zöld színét idézi meg a negyedik montázs. Érdemes ezt a színt bátran használni fókuszpontokon: válasszunk zöld tapétát esetleg bútort.
A zöld koncepció nyert el ügyfelem tetszését, így megalkottuk a nappali 3D látványtervét. Smaragzöld színű huzatot javasoltam a nagy, kényelmes díványnak.
Dívány:

Jenny, Sits

Mindenképpen beterveztünk egy háromoldalú bioetanol kandallót a tágas nappaliba.
Amikor ezt a tapétát megmutattam ügyfelemnek, rögtön beleszeretett. Merész, buja. A páratartalom magától megnő az enteriőrben...
Tapéta:

Amazonas Green, Passenger Wallpaper Collection, Galerie

Médiaszekrény:

Class, Dutchbone

A tapétán több helyen felsejlő, színpompás narancssárga papagájvirágra válaszol a kis olvasó fotel.
Fotel:

Flower lounge chair, Dutchbone

Látkép a nappaliból az étkező és konyha felé. A tér közepén álló oszlopot nem lehetett elmozdítani. Az ilyen "hátrányokból" előnyt lehet kovácsolni: itt éppen egy kavics-burkolattal kísérleteztünk.
Kiasztal:

Class, Dutchbone

Magas minőségű, halványzöld színű konyhát választottunk. Sikerült meggyőznöm az ügyfelemet, hogy majdnem az ablakig húzzuk a konyhabútort: legyen a nagy térrel arányos a konyha, legyen igazi családi méretű.
Konyha:

Nolte, Nobilia

A nagy térbe nagy étkező asztalt is terveztem, ugyanabból a kollekcióból.
Asztal:

Class, Dutchbone

Amikor belépünk az előszobába, legyen az szép, rendezett. Már mutassa meg azt a designt, amire a nagy terekben számíthatunk onnan továbblépve. Ezért ugyanabból a kollekcióból választottam egy másik tapétát, némileg visszafogottabb színekben.
Tapéta:

Fern Green, Passenger Wallpaper Collection, Galerie

Rálátás az étkezőre és nappalira a konyhából. Szerencsére ebben a lakásban egybeolvadt a nappali az intim szféra irányába vezető közlekedővel, így az olyan tágas tudott maradni, hogy egy gyönyörű polcot helyeztünk el, rajta sok indonéz dísztárggyal, vázával, porcelánnal. Az egységesség jegyében ugyanabból a kollekcióból.
Polc:

Class, Dutchbone

Magyar