Újratervezés 2. évad a Tv2-n Lehoczky Léna lakberendező szakértővel
2020 szeptember 28.
Újratervezés második hete: Gelse
2020 október 7.

Editék kiválasztásra kerültek, újratervezzük a házukat

Szeptember 28-án új családokkal, házakkal elindult az Újratervezés 2. évada a TV2-n.
Egy tápiószentmártoni család, Edit és gyermekei, Anna, Noncsi és Brendon bekerültek a műsorba.
Róluk és házukról szól az első hét. Az adást itt megnézhető:A videó elindítása előtt fogadd el a sütihasználatot, majd kattints a képre, hogy megjelenjen a lejátszó ikon!


Háromgyerekes édesanyaként nézem a családok életéről szóló műsorrészleteket - és persze lakberendezőként beszélek a tervező elképzeléseiről, a tervekről és kivitelezésről a műsorban. Több mondata is volt Editnek és a gyerekeknek, amely összeszorította a szívemet. Hogy Edit nem is emlékszik arra, mikor szólt bármi is róla. Hogy már annak is örülne, ha elé tennének egy tál ételt. Hogy a gyerekek (mind nevelt gyerek, Edit a nevelőszülőjük) elmondják, ki mikor KERÜLT IDE. Hogy semmi sem pottyant még az ölébe az életben, mindenért meg kellett Editnek küzdenie. Hogy mennyire különbözőek a srácok (nekem Anna intellektuális, elvont és kreatív, Brendon vagesz, Noncsi cserfes és vibráló), és mégis milyen édes testvéri egység van közöttük. Hogy ölelgették, bújtak egymáshoz, örültek egymást érintve a kiválasztás hírének.

Látom őket, és látom magamat is a gyerekeimmel, hogy mi miképp éljük meg az összetartozást, a közös örömöt, a bánatot, a nehézségeket.

Közben mi történik a házzal? Komoly kihívások elé áll majd a tervező, Enikő és a kivitelező csapat, hiszen most 4 embernek kell önálló privát szférát és egy jobb méretű, élhetőbb közösségi teret egyszerre megteremteni. Edit, az édesanya a nappaliban aludt, Annáéknak pirinyó szobáik voltak, Brendon kuckóját pedig a konyhából választották le. Azt már látjuk, hogy ezt a két utóbbi helyiséget a fal elbontásával összevonjuk.

De mi következik még? Hogy alakulnak ki a kis hálószobák? A jelenlegi alapterületet nem lehet tovább osztani/feszíteni - ez is látszik. Mi lesz a megoldás? A padlás vagy egy bővítés? A mai részből ezek mind kiderülnek!

Újratervezés minden hétköznap 22:25-től a TV2-n, Ördög Nórával, Cseh Tomi kivitelezővel és velem!


https://tv2.hu/musoraink/ujratervezes/
https://www.facebook.com/ujratervezestv2/
https://www.instagram.com/ujratervezesofficial/
Magyar