ÚJ ELMÉLET ÉS GYAKORLAT A LAKBERENDEZÉSBEN:
SZÍNTÍPUS OTTHONOK

- azaz a színeidben pompázó beleszeretős enteriőr -

Egyszer betoppant hozzám a barátnőm, és elámult a nappalimon. "Léna, ez itt pont olyan, mint Te vagy. Még a ruhád is illik ehhez a lakáshoz." Persze - gondoltam, hiszen egy lakberendező lakásáról beszélünk. Ám ezen túl: azok a színek jelentek meg a falakon, bútorokon, textileken, kiegészítőkön és dekoráción, amelyeket én magamon is nagy szeretettel viselek. És akkor elkezdtem gondolkozni ezen az egész színtémán... Lakberendezőként az merült fel bennem, hogy ha tudod, hogy milyen színtípus vagy, mik a Te színeid - akkor mi lenne, ha ezek a színek megjelennének az otthonodban? Mi lenne, ha otthonod kedvenc ruhád színeiben pompázna? Én azt állítom, hogy biztosan nagyon jól érzed majd Magad ebben a térben!

Kidolgoztam egy új lakberendezési elméletet, mely 12 enteriőr-színvilágot tartalmaz - a 12 évszak színtípus koncepció (Carole Jackson) alapján.

Ezek az enteriőrök elkülönülnek egymástól attól függően, hogy egy színtípus mennyire hideg avagy meleg, sötétebb vagy meleg tónusú, illetve az árnyalatok mennyire markánsak avagy törtek. Az alap a négy évszak, azaz a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél Enteriőr. Mindegyiknek van 3-3 finomított altípusa, összesen 12 SZÍNTÍPUS OTTHON. Ezek a következők:

Ez a megközelítés a színekre, a színharmóniákra helyezi a fókuszt. A Te személyes színeidre. Bármilyen stílusban működőképes: a klasszikus, modern-klasszikus, minimál, country, mid-century vagy bármilyen irányzaton belül a színek lehetősége végtelen! A Színtípus Otthonok elmélete illeszkedik a mindenkori lakberendezési trendekhez, hiszen stílusfüggetlen - és emiatt túl is mutat rajtuk.

Hogy minél könnyebben bemutathassam a Színtípus Otthonokat,
elindítottam egy 12 részes videósorozatot.

NÉZD MEG A VIDEÓKAT:

A videókban végigvezetlek az adott színtípus képzeletbeli otthonában: a nappalin, hálószobán, konyhán és fürdőn. Milyen egy Meleg Ősz konyha? Milyen egy Lágy Nyár nappali? Mutatok részleteket is, tapétákat, textileket, dísztárgyakat, csempéket. Olyan támpontokat kapsz, amelyek segítségével hosszú távra berendezheted az otthonod. Trendek jönnek-mennek. Igazodhatsz különféle stílusokhoz. Ám a színeid adottak - Veled vannak egy életen át.  

LÁGY ŐSZ OTTHON

MELEG ŐSZ OTTHON

SÖTÉT ŐSZ OTTHON

SÖTÉT TÉL OTTHON

HIDEG TÉL OTTHON

ÉLÉNK TÉL OTTHON

VILÁGOS NYÁR OTTHON

LÁGY NYÁR OTTHON

HIDEG NYÁR OTTHON

ÉLÉNK TAVASZ OTTHON

VILÁGOS TAVASZ OTTHON

MELEG TAVASZ OTTHON


SZÍNTÍPUS ALAPÚ LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS

Szeretnéd otthonodat felfrissíteni azokkal a színekkel, amelyekkel a legnagyobb harmóniában vagy? Esetleg a nyaralóddal kapcsolatban vagy elbizonytalanodva? Szükséged lenne valakire, aki enteriőr-design tanácsot ad, pár órában? Vagy az egész házatokat szeretnétek megterveztetni?


Ha a saját Színtípusoddal harmonizáló otthont szeretnél - akkor a legjobb helyen jársz. Ilyen megközelítést CSAK TŐLEM KAPHATSZ! Kifinomult ízlésvilágom, diszkrécióm, sok-sok éves gyakorlati tapasztalatom segítségedre lesz abban, hogy pár óra alatt irányt mutassak Neked vagy Nektek, válaszoljak a kérdéseidre, fantasztikus és praktikus, beleszeretős megoldásokat nyújtva. Számíthatsz arra, hogy a Ti igényeitekből, stílusotokból fogok kiindulni, figyelve arra is, hogy színeiteket összehangoljam.

Ha voltál színtanácsadáson, kaptál egy színpalettát - amely évtizedeken át a mankód lehet. Tőlem pedig ugyanilyen iránytűt, azaz lakberendezési színpalettát kapsz az otthonodhoz. A falak színét, bútorokat, lámpákat, textileket, kiegészítőket, burkolatokat, szanitereket, de még a nyílászárók fogantyúját is a Te színeidnek és kedvelt stílusodnak megfelelően válogatom össze. A végeredmény egy SZUPERHARMONIKUS BELESZERETŐS OTTHON lesz, amelyet imádni fogsz. És ha majd betoppannak Hozzád a barátaid, elámulnak a nappalidon. "Ez itt pont olyan, mint Te vagy. Még a ruhád is illik ehhez a lakáshoz."

KINEK AJÁNLOM?

 • Ha megfogott ez az egyedülálló gondolat a színtípusokkal kapcsolatban, látva videóimat
 • Ha tudod, milyen színtípus vagy, voltál színtanácsadáson
 • Ha kiváncsi vagy arra, milyen színtípus vagy
 • Ha tartósabb megoldásokat keresel otthonod lakberendezésére, és nem akarod pár év múlva kidobni a bútorokat, mert már nem érzed azokat magadhoz közelállónak

TOP TIPP

Egy visszafogottabb egyéniség kevesebb kontrasztot, azaz kevesebb fajta színt párosítson össze színtípus palettájáról, akár tone-in-tone kombinációkban is gondolkodva. Egy merészebb személyiség bátran mixelhet több színt is, sőt kölcsönözhet a szomszéd színvilágokból is árnyalatokat.


NÉZD MEG VIDEÓIMAT EBBEN A TÉMÁBAN

MIRE FIGYELEK?

 • A színtípusodra, a Te saját színpalettádra. Ha a palettáról valami nem tetszik, azt nem használjuk.
 • Ha nem jártál még stílus-és színtanácsadáson, szívesen ajánlok szakértőt, aki az öltözködésben és sminkben segít Neked majd.
 • A csodálatos, ízléses összhatásra otthonodban, és minden apró kis részletre.
 • A szívdobbanásra: ha valamibe beleszeretsz, arról nem foglak lebeszélni - ez lehet egy színárnyalat egy szomszédos színtípustól kölcsönözve.
 • Ha többen éltek együtt, akkor összekombinálom a színpalettákat, és élhető, mindekinek tetsző kompromisszumra jutunk Veletek.
 • Irányt és meglepő megoldásokat is mutatok, emelyekre Magad sem gontoltál volna :)
 • A praktikumra, amely évtizedes tapasztalatom támogat.

MILYEN TERÜLETEN TUDOK SEGÍTENI NEKED?

Olvasd el, milyen szolgáltatás csomagokat állítottam össze Neked a Színtípus alapú Lakberendezési Tanácsadáson belül.


LAKBERENDEZÉSI KONZULTÁCIÓ

AKKOR VÁLASZD EZT, HA:MI AZ, AMIT KAPSZ TŐLEM?
 • ha pár órában szeretnél konzultálni
 • ha tudod, milyen színtípus vagy
 • ha szeretnéd felfrissíteni az otthonodat, de elakadtál a megvalósításban
 • ha szeretnéd kipróbálni, milyen velem együtt dolgozni, ötleteimből inspirálódni, és csak később döntenél arról, hogy egy teljes tervezési munkával megbízz
 • 1-2 órás konzultáció
 • lakberendezési színpaletta
 • inspiráló javaslatok design-kérdésekre a színtípusod alapján
 • ötletek lakásfelújítás ügyében
 • megoldási irányok, amelyek mentén már tudtok magatoktól haladni
 • konkrét boltajánlások
ÁR: ÁR: 50,000 Ft 2 órás konzultációra

LAKBERENDEZÉS - TERVEZÉS

AKKOR VÁLASZD EZT, HA:MI AZ, AMIT KAPSZ TŐLEM?
 • ha nem tudod, milyen színtípus vagy, és ezt is szeretnéd kideríteni
 • ha szeretnéd felújítanád vagy kialakítanád otthonodat, és ezzel az újfajta szemlélettel rendeznéd be
 • ha rám bíznád a designt és a felújítás kivitelezési terveit is
 • lakberendezési színpaletta
 • stílus/szín eldöntéséhez képanyagok, hangulati tablók
 • berendezési terv bútorok ajánlásával
 • tapétaterv és –minták
 • csempeminták és -kiosztás
 • falszínek és festési terv
 • textilminták és függönyözési terv
 • konyhabútor / gardrób / fürdőszobabútor-tervek
 • konkrét boltajánlások
ÁR: 450,000 Ft-tól (a végső ár az ingatlan nagyságától, a projekt bonyolultságától, az egyedi igényektől függően kerül kialakításra)
Színtípus otthonok

ITT ÜZENHETSZ NEKEM

Ha tetszik az ajánlatom, szeretnél kapcsolatba lépni velem, írj egy emailt

ÉRDEKLŐDÖM
Színtípus otthonok

HÍVJ FEL ENGEM

Ha tetszik az ajánlatom, lennének kérdéseid, beszéljünk!

+36 (20) 959 9007

ELŐZMÉNYEK - A 12 ÉVSZAK SZÍNTÍPUS ELMÉLET

Hallottál már arról, hogy valaki meleg vagy hideg színtípusú? Azokban a színekben ragyogsz igazán, amelyek a saját bőr-, haj-, szemszíneid tónusához a legközelebb állnak. Így vannak Tavasz, Nyár, Ősz vagy Tél típusú emberek, és azok alkategóriái, pl. Lágy ősz típus.

A Négy Évszak Színelméletet Carole Jackson alkotta meg Amerikában az 1970-es évek végén. Azt kutatta, hogy mitől néz ki előnyösen egy színt viselve az egyik ember, míg a másik sápadt lesz ugyanabban. Rájött, hogy az ember azokban a színekben tündököl igazán, amelyek a saját bőr-, haj-, szemszíneihez, de főként ezek tónusához a legközelebb állnak. Így kiderült, hogy vannak hűvös tónusú emberek, akik haja, szeme és bőre színtanilag minden színnek a kékes/szürkés árnyalatát hordozza, és vannak meleg tónusú emberek, akik színtani szempontból vizsgálva minden színnek a a vöröses vagy sárgás árnyalatát hordozzák a természetes megjelenésükben. És kialakult az a 4 fogalom, hogy Tavasz, Nyár, Ősz vagy Tél típusú ember.

Ennek finomítása a 12 ÉVSZAK SZÍNTÍPUS ELMÉLET (Twelve seasons colour analysis). Stílustanácsadók, színtanácsadók, stylistok ébresztik rá férfiak és nők millióit saját - trendektől független - színvilágukra, mely paletta segítségével hatalmasat fejlődik öltözködésük, sminkjük, hajviseletük és így önbizalmuk is. Én magam is megéltem ezt a csodát, amikor színtanácsadáson jártam (szívesen is ajánlok Neked kollégát!!). Olyan tartósan alkalmazható színpalettám van, amelynek köszönhetően azóta még inkább ragyogó, harmonikus, emelkedett a megjelenésem, és nagyon sok bókot kapok akár nőktől is!


A tizenkét színtípust 3 színdimenzió mentén különítjük el egymástól. Attól függően, hogy egy színtípus hol helyezkedik el a hideg-meleg tengelyen, a sötét-világos tengelyen, illetve tónusai mennyire tiszták/élénkek avagy kevertek, a 4 évszak színtípus mindegyikének 3-3 altípusa van, összesen 12.

A 12 évszak színtípus tehát:

TAVASZ: Élénk Tavasz, Meleg Tavasz, Világos Tavasz

NYÁR: Világos Nyár, Hűvös Nyár, Lágy Nyár

ŐSZ: Lágy Ősz, Meleg Ősz, Sötét Ősz

TÉL: Sötét Tél, Hideg Tél, Élénk Tél

ÚJ ELMÉLET ÉS GYAKORLAT A LAKBERENDEZÉSBEN:
SZÍNTÍPUS OTTHONOK

- azaz a színeidben pompázó beleszeretős enteriőr -

Egyszer betoppant hozzám a barátnőm, és elámult a nappalimon. "Léna, ez itt pont olyan, mint Te vagy. Még a ruhád is illik ehhez a lakáshoz." Persze - gondoltam, hiszen egy lakberendező lakásáról beszélünk. Ám ezen túl: azok a színek jelentek meg a falakon, bútorokon, textileken, kiegészítőkön és dekoráción, amelyeket én magamon is nagy szeretettel viselek. És akkor elkezdtem gondolkozni ezen az egész színtémán...
Lakberendezőként az merült fel bennem, hogy ha tudod, hogy milyen színtípus vagy, mik a Te színeid - akkor mi lenne, ha ezek a színek megjelennének az otthonodban? Mi lenne, ha otthonod kedvenc ruhád színeiben pompázna? Én azt állítom, hogy biztosan nagyon jól érzed majd Magad ebben a térben!

Kidolgoztam egy új lakberendezési elméletet, mely 12 enteriőr-színvilágot tartalmaz - a 12 évszak színtípus koncepció (Carole Jackson) alapján.

Ezek az enteriőrök elkülönülnek egymástól attól függően, hogy egy színtípus mennyire hideg avagy meleg, sötétebb vagy meleg tónusú, illetve az árnyalatok mennyire markánsak avagy törtek. Az alap a négy évszak, azaz a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél Enteriőr. Mindegyiknek van 3-3 finomított altípusa, összesen 12 SZÍNTÍPUS OTTHON. Ezek a következők:

Ez a megközelítés a színekre, a színharmóniákra helyezi a fókuszt. A Te személyes színeidre. Bármilyen stílusban működőképes: a klasszikus, modern-klasszikus, minimál, country, mid-century vagy bármilyen irányzaton belül a színek lehetősége végtelen! A Színtípus Otthonok elmélete illeszkedik a mindenkori lakberendezési trendekhez, hiszen stílusfüggetlen - és emiatt túl is mutat rajtuk.

Hogy minél könnyebben bemutathassam
a Színtípus Otthonokat,
elindítottam egy 12 részes videósorozatot.

NÉZD MEG A VIDEÓKAT:

A videókban végigvezetlek az adott színtípus képzeletbeli otthonában: a nappalin, hálószobán, konyhán és fürdőn. Milyen egy Meleg Ősz konyha? Milyen egy Lágy Nyár nappali? Mutatok részleteket is, tapétákat, textileket, dísztárgyakat, csempéket. Olyan támpontokat kapsz, amelyek segítségével hosszú távra berendezheted az otthonod. Trendek jönnek-mennek. Igazodhatsz különféle stílusokhoz. Ám a színeid adottak - Veled vannak egy életen át.  

LÁGY ŐSZ OTTHON

MELEG ŐSZ OTTHON

SÖTÉT ŐSZ OTTHON

SÖTÉT TÉL OTTHON

HIDEG TÉL OTTHON

ÉLÉNK TÉL OTTHON

VILÁGOS NYÁR OTTHON

LÁGY NYÁR OTTHON

HIDEG NYÁR OTTHON

ÉLÉNK TAVASZ OTTHON

VILÁGOS TAVASZ OTTHON

MELEG TAVASZ OTTHON

SZÍNTÍPUS ALAPÚ LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS

Szeretnéd otthonodat felfrissíteni azokkal a színekkel, amelyekkel a legnagyobb harmóniában vagy? Esetleg a nyaralóddal kapcsolatban vagy elbizonytalanodva? Szükséged lenne valakire, aki enteriőr-design tanácsot ad, pár órában? Vagy az egész házatokat szeretnétek megterveztetni?


Ha a saját Színtípusoddal harmonizáló otthont szeretnél - akkor a legjobb helyen jársz. Ilyen megközelítést CSAK TŐLEM KAPHATSZ! Kifinomult ízlésvilágom, diszkrécióm, sok-sok éves gyakorlati tapasztalatom segítségedre lesz abban, hogy pár óra alatt irányt mutassak Neked vagy Nektek, válaszoljak a kérdéseidre, fantasztikus és praktikus, beleszeretős megoldásokat nyújtva. Számíthatsz arra, hogy a Ti igényeitekből, stílusotokból fogok kiindulni, figyelve arra is, hogy színeiteket összehangoljam.

KINEK AJÁNLOM?

 • Ha megfogott ez az egyedülálló gondolat a színtípusokkal kapcsolatban, látva videóimat
 • Ha tudod, milyen színtípus vagy, voltál színtanácsadáson
 • Ha kiváncsi vagy arra, milyen színtípus vagy
 • Ha tartósabb megoldásokat keresel otthonod lakberendezésére, és nem akarod pár év múlva kidobni a bútorokat, mert már nem érzed azokat magadhoz közelállónak

MIRE FIGYELEK?

 • A színtípusodra, a Te saját színpalettádra. Ha a palettáról valami nem tetszik, azt nem használjuk.
 • Ha nem jártál még stílus-és színtanácsadáson, szívesen ajánlok szakértőt, aki az öltözködésben és sminkben segít Neked majd.
 • A csodálatos, ízléses összhatásra otthonodban, és minden apró kis részletre.
 • A szívdobbanásra: ha valamibe beleszeretsz, arról nem foglak lebeszélni - ez lehet egy színárnyalat egy szomszédos színtípustól kölcsönözve.
 • Ha többen éltek együtt, akkor összekombinálom a színpalettákat, és élhető, mindekinek tetsző kompromisszumra jutunk Veletek.
 • Irányt és meglepő megoldásokat is mutatok, emelyekre Magad sem gontoltál volna :)
 • A praktikumra, amely évtizedes tapasztalatom támogat.

TOP TIPP

Egy visszafogottabb egyéniség kevesebb kontrasztot, azaz kevesebb fajta színt párosítson össze színtípus palettájáról, akár tone-in-tone kombinációkban is gondolkodva. Egy merészebb személyiség bátran mixelhet több színt is, sőt kölcsönözhet a szomszéd színvilágokból is árnyalatokat.


NÉZD MEG VIDEÓIMAT EBBEN A TÉMÁBAN

MILYEN TERÜLETEN TUDOK SEGÍTENI NEKED?

Olvasd el, milyen szolgáltatás csomagokat állítottam össze Neked a Színtípus alapú Lakberendezési Tanácsadáson belül.

LAKBERENDEZÉSI KONZULTÁCIÓ

AKKOR VÁLASZD EZT, HA:MI AZ, AMIT KAPSZ TŐLEM?
 • ha pár órában szeretnél konzultálni
 • ha tudod, milyen színtípus vagy
 • ha szeretnéd felfrissíteni az otthonodat, de elakadtál a megvalósításban
 • ha szeretnéd kipróbálni, milyen velem együtt dolgozni, ötleteimből inspirálódni, és csak később döntenél arról, hogy egy teljes tervezési munkával megbízz
 • 1-2 órás konzultáció
 • lakberendezési színpaletta
 • inspiráló javaslatok design-kérdésekre a színtípusod alapján
 • ötletek lakásfelújítás ügyében
 • megoldási irányok, amelyek mentén már tudtok magatoktól haladni
 • konkrét boltajánlások
ÁR: ÁR: 50,000 Ft 2 órás konzultációra

LAKBERENDEZÉS - TERVEZÉS

AKKOR VÁLASZD EZT, HA:MI AZ, AMIT KAPSZ TŐLEM?
 • ha nem tudod, milyen színtípus vagy, és ezt is szeretnéd kideríteni
 • ha szeretnéd felújítanád vagy kialakítanád otthonodat, és ezzel az újfajta szemlélettel rendeznéd be
 • ha rám bíznád a designt és a felújítás kivitelezési terveit is
 • lakberendezési színpaletta
 • stílus/szín eldöntéséhez képanyagok, hangulati tablók
 • berendezési terv bútorok ajánlásával
 • tapétaterv és –minták
 • csempeminták és -kiosztás
 • falszínek és festési terv
 • textilminták és függönyözési terv
 • konyhabútor / gardrób / fürdőszobabútor-tervek
 • konkrét boltajánlások
ÁR: 450,000 Ft-tól (a végső ár az ingatlan nagyságától, a projekt bonyolultságától, az egyedi igényektől függően kerül kialakításra)

ITT ÜZENHETSZ

Ha tetszik az ajánlatom, szeretnél kapcsolatba lépni velem, írj emailt

ÉRDEKLŐDÖM

HÍVJ FEL ENGEM

Ha tetszik az ajánlatom, lennének kérdéseid, beszéljünk telefonon!

TELEFONÁLOK

ELŐZMÉNYEK:
A 12 ÉVSZAK SZÍNTÍPUS ELMÉLET

Hallottál már arról, hogy valaki meleg vagy hideg színtípusú? Azokban a színekben ragyogsz igazán, amelyek a saját bőr-, haj-, szemszíneid tónusához a legközelebb állnak. Így vannak Tavasz, Nyár, Ősz vagy Tél típusú emberek, és azok alkategóriái, pl. Lágy ősz típus.

A Négy Évszak Színelméletet Carole Jackson alkotta meg Amerikában az 1970-es évek végén. Azt kutatta, hogy mitől néz ki előnyösen egy színt viselve az egyik ember, míg a másik sápadt, fáradt, fakó, jelentéktelen lesz ugyanabban. Rájött, hogy az ember azokban a színekben tündököl igazán, amelyek a saját bőr-, haj-, szemszíneihez, de főként ezek tónusához a legközelebb állnak. Így kiderült, hogy vannak hűvös tónusú emberek, akik haja, szeme és bőre színtanilag minden színnek a kékes/szürkés árnyalatát hordozza, és vannak meleg tónusú emberek, akik színtani szempontból vizsgálva minden színnek a a vöröses vagy sárgás árnyalatát hordozzák a természetes megjelenésükben.

Ennek finomítása a 12 ÉVSZAK SZÍNTÍPUS ELMÉLET (Twelve seasons colour analysis). Stílustanácsadók, színtanácsadók, stylistok ébresztik rá férfiak és nők millióit saját - trendektől független - színvilágukra, mely paletta segítségével hatalmasat fejlődik öltözködésük, sminkjük, hajviseletük és így önbizalmuk is. Én magam is megéltem ezt a csodát, amikor színtanácsadáson jártam (szívesen is ajánlok Neked kollégát!!). Olyan tartósan alkalmazható színpalettám van, amelynek köszönhetően azóta még inkább ragyogó, harmonikus, emelkedett a megjelenésem, és nagyon sok bókot kapok akár nőktől is!

A tizenkét színtípust 3 színdimenzió mentén különítjük el egymástól. Attól függően, hogy egy színtípus hol helyezkedik el a hideg-meleg tengelyen, a sötét-világos tengelyen, illetve tónusai mennyire tiszták/élénkek avagy kevertek, a 4 évszak színtípus mindegyikének 3-3 altípusa van, összesen 12.

A 12 évszak színtípus tehát:

TAVASZ: Élénk Tavasz, Meleg Tavasz, Világos Tavasz
NYÁR: Világos Nyár, Hűvös Nyár, Lágy Nyár
ŐSZ: Lágy Ősz, Meleg Ősz, Sötét Ősz
TÉL: Sötét Tél, Hideg Tél, Élénk Tél