Budapesti lakás hétvégékre
2023 július 7.
Nyugodt, letisztult skandináv design
2022 december 16.

NYARALÓ BALATONALMÁDIBAN

Nagy büszkeség számomra, hogy tervezésem, ez a beleszeretős nyaraló megjelent az Otthon magazin - élet, stílus, otthon. idei májusi számában (fotók: F.Tóth Gábor). Balatonlamádiban Évi és férje egy családi nyaralót újítottak fel, kezdv a tetővel, a homlokzattal, a nyílászárócserével. Miután a belső terek elrendezésén is változtattak, és a konyhát is félig elkészítették, Évi megakadt. Elbizonytalanított saját döntéseiben. Illetve nem tudta, hogy merre haladjon tovább szívek, minták, bútorok, dekorációk tekintetében. Ezekkel a problémákkal fordult hozzám.

Elsőként megismertem ügyfeleim érett, vintage stílusú otthonát Budapest mellett. Közösen úgy döntöttünk, hogy ezt a világot folytatjuk lenn Balatonon is. A nyaralóban a nem túl sok új változtatást eleve adottságként kezeltem, kivéve a türkiz színű ablakokat, melyeket belülről drága Évivel bézsre festtettem, mivel a már meglévő étkező/előszobai kisvirágos tapétához, zöld előszobaszekrényhez (Évi alkotása!) egyáltalán nem passzolt. A tervezői flow-nak kköszönhető talán, de ehhez a tapétához viszonylag gyorsan találtam egy "testvért", ami a nappali központi dekorációja lett. A régi nyaraló kanapéit megtartottuk, csak áthuzattuk rózsaszínre. A hálókba átemeltük ezt a finom, zöldes-szürkés-mályvás színvilágot, a gyerekszobában pedig a türkizre erősítettünk rá. A fürdőkbe is tapétát tettünk a meglévő új csempe felé, a vidéki romantika jegyében.

Csodás volt minden perc, amit ezzel a megbízással töltöttem, maga a flow. Kedves megbízómnak, Évinek sok-sok órányi kezemunkája is van benne, hogy ilyen szép lett.

Magyar