Dinostratus House, Athen

Családi ház nyugodt designnal
2020 április 15.
Indonéz stílusú lakás
2020 április 14.

DINOSTRATUS HOUSE, ATHEN

Budapestről kellett lakberendezőként megtervezzem egy kis AirBnb apartmanház világát, stílusát, színvilágát. Egy markáns koncepció mentén haladtam, mely reflektál a lokációra is, mégis különleges. A koncepciónk: a kör négyszögesítése. Dinostratus - ebben az utcában található az épület - görög matematikus. A quadratrixet használta a kör négyszögesítésének problematikájához. Ez adta az inspirációt a logóhoz, dekorációhoz.
Helyszín:

Athén, Görögország

Dátum:

2018. nyár-ősz

Grafika:

S8 Stúdió


A koncepcióhoz illesztettük a dekorációt is, melyet direkt ide terveztünk. Így a képek színe pontosan megegyezett a falfesték vagy a padlócsempe színével. Játékos geometriai képek születtek az ágyak fölé.
Grafika:

S8 Stúdió

Halványzöld némi terrakottával adja a két fő színt a vakító fehér mellett az apartmanokban. A hatékony költségvetés jegyében zöld színt kapott a fal, amely előtt szépen érvényesülnek a fehér bútorok, textiliák.
Bútorok:

IKEA

AirBnB apartmanoknál a tulajdonosok hatékony büdzsében gondolkodnak. Fontos, hogy egyensúlyt találjunk az áruházi termékek és az egyediek között. Egy sarki kárpitos úrnál huzattuk geometriai mintás textíliával a helyi zsibvásáron talált foteleket.
Fotel:

egyedi

A feng shui elmélete szerint az otthonunkba a bejárati ajtón keresztül lépnek be a támogató energiák, így üdvözöljük, hívjuk be ezeket a pozitív erőket egy szép, ízléses előtérrel. Ha tehetjük, a bejárati ajtónk előtt legyen egy hívogató, otthonosságot árasztó sarok, paddal, leülővel. Díszítsük kaspós növényekkel.
Annyira szeretem, amikor figyelünk a mellékes terekre is. Egy közlekedő, lépcsőház is része egy épületnek. Ugyanarról a koncepcióról kell szólnia. Ugyanannak a designnak a jegyében, ha tehetjük, tegyünk egy lépcső mellé egy helyes kompozíciót, egy kedves asztalkát székkel. Az esztétikum is funkció!!
Magyar