Dinostratus House, Athen
2020 április 14.
Lélegzetelállító élettér
2021 február 12.
Lélegzetelállító élettér
2021 február 12.
Cégmenedzser budapesti iroda
2019 július 4.

TÜRKIZ ÉS BRONZ ELEGANCIÁJA

Nagy büszkeséggel mutatom be ezt az extravagáns, elegáns, merész és látványos családi házat. Bármelyik terébe is lépünk be, legyen az a nappali, étkező, dolgozószoba vagy fürdő - azonnal beleszeretünk.

Amikor beléptem a nappaliba, fehér falakon gyerekrajzok, könyvkupacok fogadtak. A szobának nagyon jók az adottságai: hatalmas ablakok nyílnak a gyönyörű kertre. Végigbeszélve kedves Ügyfelemmel az igényeket, együtt újra-alkottuk az enteriőrt. Lehetett merész színekben gondolkodnom, nagy mintákban...ez fantasztikus lehetőség volt, hogy valami igazán hatásos születhessen. Így választottuk ki a csodálatos, hatalmas tapétát (Nara), ehhez a türkiz falszínt, az egyedi márványkandallót. És innentől kezdve minden olyan egyszerű volt: a Dutchbone médiaszekrény, a zöld fotelek és kisasztal az IDDesigntól, szőnyegek szintén innen és a Heavenrugstól, a bronz polcok az Art&decotól, a sok-sok kiegészítő szintén tőlük és Müller Mónikától, lámpák az Eglotól. Nagyon jó érzés ebbe a nappaliba benézi az étkező felől is: az antik polc, az asztal, a kiegészítők szép harmóniát alkotnak a nappalival.

A dolgozószoba a nyugalom szigete lett. Ide beszélgetni járnak nők és férfiak coach ügyfelemhez. Fontos volt tehát, hogy maszkulin és feminin is legyen a tér egyszerre. A szobában majdnem az összes bútor szürke lett: a sofa, a komód. Ezt ellensúlyozza a madaras asztalka, a rózsaszín és bordó párnák, az Egon Schiele-képek, a sok bordó kiegészítő.

Amikor elérkeztünk a fürdőszoba kitalálásához, rögtön tudtam, hogy ezt a türkizes-zöldes színvilágot kell továbbvinni. Így esett a választásunk a smaragdzöld metrócsempére, amit chevron (hajszálka) rajzolattal rakattam fel. És természetesen KELL tapéta efölé a burkolat fölé: a fehér fal nagyon kontrasztos és befejezetlen benyomást adott volna. Sokáig kerestük ezt a fantasztikus, trópusi, papagájos mintás tapétát. Ahhoz képest, hogy ügyfelem férje eleinte kézzel-lábbal tiltakozott, most ki sem lehet őt onnan hozni, annyira elbűvöli ez az enteriőr.