Lélegzetelállító élettér

Törékeny pasztellszínek egy belvárosi apartmanban
2022 december 16.
Türkiz és bronz eleganciája
2021 február 11.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ ÉLETTÉR

Ez a projekt bizonyítéka annak, hogy egy albérletet is ki tudunk alakítani az ízlésünknek és egyéniségünknek megfelelően.

Amikor meglátta a későbbi albérlő a hirdetés képeit (ld. lejjebb az ilyen volt/ilyen lett képeknél), tudta azonnal, hogy ebben a lakásban hatalmas potenciál van. És amikor ténylegesen belépett a nappaliba, az elé táruló, lélegzetelállító budai panoráma, a belmagasság, a tágas tér lenyűgözte. És tudta, hogy hozzám kell fordulnia, hogy egy beleszeretős otthont varázsoljunk ebből az albérletből.

A tervezést a hatalmas tér elrendezésével kezdtem. Hol lesz a nappali-funkció a dívánnyal, tv-vel, könyvespolcokkal? Hol lesz a hatalmas étkezőasztal, és hol tudunk helyet biztosítani egy home office saroknak a COVID-19 kellős közepén? A konyha helyzete adta természetesen a válaszokat - ahhoz közelebb helyeztük el az asztalt.

Ezután jött a fókuszpont kérdése. Kettőt találtam ki - elférnek ebben a nagy térben. Számomra nagyon fontos, hogy azonnal egy erős benyomás érjen bennünket, amikor belépünk egy enteriőrbe. Ehhez elengedhetetlen a fókuszpont. Az étkezőnél kitettünk egy nagyméretű festményt Nushkától, egy kortárs francia festőnőtől (imádom minden alkotását!!) egy egyedi Kicsiház-komód fölé. A nappali-részen pedig hatalmas vörösgyömbér motívumokkal díszítettem a kellemes szürkésbézs színre festett falakat.

A magas, tágas terek hatásos lámpák után kiáltanak. A lélegzetelállító hatás elérése érdekében női kalapokra emlékeztető, legyezőszerű lámpákat (Butopea) választottam a nappaliba, és ezekkel harmonizáló, bronz színben csillogó üvegbúrákat a Searchlighttól. A bútorok az IDDesignból és az IKEÁból lettek összeválogatva.

ILYEN VOLT / ILYEN LETT:

2020-06-12 13.40.43_cr_MG_5075_end_B_mód_cr
2020-06-12 13.40.27_crADS01104_end_B_mód_cr
Magyar