Türkiz és bronz eleganciája
2021 február 11.
Törékeny pasztellszínek egy belvárosi apartmanban
2022 december 16.
Törékeny pasztellszínek egy belvárosi apartmanban
2022 december 16.
Türkiz és bronz eleganciája
2021 február 11.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ ÉLETTÉR

Ez a projekt bizonyítéka annak, hogy egy albérletet is ki tudunk alakítani az ízlésünknek és egyéniségünknek megfelelően.

Amikor meglátta a későbbi albérlő a hirdetés képeit (ld. lejjebb az ilyen volt/ilyen lett képeknél), tudta azonnal, hogy ebben a lakásban hatalmas potenciál van. És amikor ténylegesen belépett a nappaliba, az elé táruló, lélegzetelállító budai panoráma, a belmagasság, a tágas tér lenyűgözte. És tudta, hogy hozzám kell fordulnia, hogy egy beleszeretős otthont varázsoljunk ebből az albérletből.

A tervezést a hatalmas tér elrendezésével kezdtem. Hol lesz a nappali-funkció a dívánnyal, tv-vel, könyvespolcokkal? Hol lesz a hatalmas étkezőasztal, és hol tudunk helyet biztosítani egy home office saroknak a COVID-19 kellős közepén? A konyha helyzete adta természetesen a válaszokat - ahhoz közelebb helyeztük el az asztalt.

Ezután jött a fókuszpont kérdése. Kettőt találtam ki - elférnek ebben a nagy térben. Számomra nagyon fontos, hogy azonnal egy erős benyomás érjen bennünket, amikor belépünk egy enteriőrbe. Ehhez elengedhetetlen a fókuszpont. Az étkezőnél kitettünk egy nagyméretű festményt Nushkától, egy kortárs francia festőnőtől (imádom minden alkotását!!) egy egyedi Kicsiház-komód fölé. A nappali-részen pedig hatalmas vörösgyömbér motívumokkal díszítettem a kellemes szürkésbézs színre festett falakat.

A magas, tágas terek hatásos lámpák után kiáltanak. A lélegzetelállító hatás elérése érdekében női kalapokra emlékeztető, legyezőszerű lámpákat (Butopea) választottam a nappaliba, és ezekkel harmonizáló, bronz színben csillogó üvegbúrákat a Searchlighttól. A bútorok az IDDesignból és az IKEÁból lettek összeválogatva.

ILYEN VOLT / ILYEN LETT: